OCZ hírek

Úgy tűnik, az OCZ megszerzi az Indilinx Co., Ltd.-t.

Úgy tűnik, az OCZ megszerzi az Indilinx Co., Ltd.-t. A nagy teljesítményű vezérlő technológiával és programokkal való kiegészülés várhatóan felgyorsítja az innovációt a tárhely technológiában és kibővíti az OCZ termék palettáját.

 San Jose, California – 2011 február 14– Az OCZ Technology Group vállalat – nagyteljesítményű SSD-k vezető fejlesztője, gyártója és forgalmazója – a mai napon bejelentette, hogy végéleges megállapodást kötött az Indilinx CO., Ltd – SSD flash vezérlő szilicium és software-ek legendás magánkézben lévő beszállítójának – megvásárlására. A dél-koreai székhelyű Indilix jelenleg SSD gyártókank és Tier One összeszerelő üzemeknek adja el flash vezérlő családját, melyeket termékek széles körében alkalmaznak sokféle piacot megcélozva, beleértve a beágyazott és ipari, valamint a laptop és PC szegmenst. Indilinx vezérlők 2008 decembere óta vannak OCZ SSD termékekbe telepítve és jelenleg a PCIe alapú Z-Drive SSD szériában alkalmazzák őket. Az Indilinx technológiája révén az OCZ várhatóan a beágyazott, a hybrid tárhely és az ipari terüleken növelheti jelenlétét.

Az OCZ a tranzakció részeként jelentős szellemi tulajdonra tesz majd szert az Indilinx-től, beleértve a nagyjából 20, kizárólagosan az üzleti tevékenységhez köthető szabadalmi alkalmazát. A felvásárlás várhatóan növeli az OCZ képességeit az előrehaladott vezérlő Technológiában, mint a Tinkerbell, amely egy nagy teljesítményű eMMC 4.4 vezérlő, amely az SSD-ket a váltja fel fogyasztói elektronikus készülékekben, mint az okos telefonok, az asztali PC-k, a GPS-ek és a netbookok. A Tinkerbell javítja a felhasználói élményt a fogyasztói mobil készülékek olyan alkalmazásaiban, mint a internetes böngészés, játékok, közösségi oldalak, email-ek és multimédiás lejátszás.

Az Indilinx a felvásárlást követően továbbra is előállítja és szállítja vezérlő családját SSD gyártók és összeszerelő üzemek részére világszerte. Az Indilinx vezérlő üzleti tevékenysége és 45 alkalmazottja érintetlen marad Brumsoo Kim, alapító és elnök, valamint Hyunmo Chung műszaki igazgató irányítása alatt.

Az OCZ folytatja fejlesztési programját, hogy új szabadalmazott technológiákat és termékeket dolgozzon ki és szélesítse saját SSD kínálatát. Az Indilinx felvásárlás dacára, az OCZ továbbra is tervezi más gyártók vezérlőinek használatát, beleértve hosszútávú partnerét a SandForce-t, amely jelenleg a cég SSD termékeinek széles skálájához szállít SSD processzorokat, úgy mint a Vertex 2-höz, az Agility 2-höz, a RevoDrive-hoz, a személyreszabható Deneva vállalati meghajtókhoz és a hamarosan érkező Vertex 3 SSD családhoz. Ryan Petersen, az OCZ Technology Group vezérigazgatója a következőt nyilatkozta: “Ez a tranzakció egy fontos lépés az OCZ stratégiájában és jelentősen növeli lehetőségeinket a világszerte felmerülő SSD-k iránti igényből tőkét kovácsolni. Ez a párosítás összehoz két olyan szervezetet amely eltökélt az SSD konstrukciók fejlesztésében, és különleges lehetőséget nyújt az OCZ számára egyaránt növelni vásárlóiban és részvényeseiben rejlő értékeit, továbbá közelebb kerülni az beágyazott piacokhoz.

A megállapodás feltételei szerint, az OCZ 32 millió közönséges OCZ részvény ellenében szerzi meg az Indilinx-et. Az Indilinx részvényesek nagyjából az OCZ részvények 9.5%-át tulajdonolják majd a kibocsátás után A tranzakciót mindkét cég igazgatótanácsa jóváhagyta, és várhatóan 30 napon belül lezárul az egyedi záró feltételeknek alávetve, úgy mint szabályozási jóváhagyások.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük