OCZ hírek

Storage Visions 2012 – OCZ újdonságok

OCZ Z-Drive R5

 

 

A Z-Drive R5-öt, az OCZ és a Marvell összefogásának eredményét először a Storage Visions keretei közt mutatták be. Az OCZ Z-Drive jelenleg az iparág leggyorsabb PCI Express (PCIe) adattároló eszköze. A Z-Drive R5 tartalmazza a „Kilimanjaro” nevű, OCZ és Marvell közös fejlesztésű natív PCIe-to-NAND flash controller platformot is, amely lehetővé teszi a teljesítmény és redundancia teljes körű testreszabhatóságát úgy, hogy emellett nincs szükség egy külön adattárolási vezérlőre. Ezzel csökkenthetjük a nagy teljesítményű solid state adattárló rendszerünk telepítési költségeit egy adatközpontban. A Z-Drive PCI-Express Gen3 x8-as slot-ot használ, melyen keresztül akár az 1.6M IOPS is elérhető!

 

 

A kiállításon egy 8TB kapacitású, SLC NAND technológiával felszerelt kártyát mutattak be. A hivatalos megjelenés napjától ezek a kártyák elérhetőek lesznek MLC, SLC és eMLC verzióban is. A kártya teljesen PCI Express Gen 3.0 x16 kompatibilis, és akár 12TB-os verziót is rendelhetünk majd belőle. Az OCZ egyelőre nem beszél konkrét árakról, de egy ilyen minőségi megoldás valószínűleg költséges lesz.

 

A fenti képen látható a 88NV9145-ös vezérlő chip, ami az OCZ és a Marvell már említett közös projekjének, a Kilimanjaro platformnak a megtestesülése, melyen mindkét cég nevét feltüntették.

 

OCZ Lightfoot

Az OCZ Lightfoot-ot kifejezetten mobil alkalmazásokhoz fejlesztették, és 1TB kapacitással is rendelhetjük. Az OCZ ezen kívül 128GB, 256GB és 512GB kapacitással is kínálja a terméket. A Lightfoot 750MB/s olvasási sebességre képes és így egy HD felbontású mozifilmet kb. 30 másodperc alatt továbbít.

 

 

Itt a Thunderbolt csatlakozóról látható egy közeli felvétel. Az OCZ Lightfoot 4-5 hónap múlva megtalálható lesz a kiskereskedések polcain is.

 

OCZ Z-Drive R4 CloudServ RM1616

Az OCZ Z-Drive R4 CloudServ RM1616 adattároló eszköz is bemutatásra került a kiállításon. A névben szereplő számok a x16 PCIe slot-ra és a 16TB kapacitásra utalnak. Ennek a szörnyetegnek a teljesítménye akár az egymillió IOPS-t is elérheti. Az eszközben két SuperScale gyorsító és egy teljes értékű hálózati hiba védelem is helyet kapott.

 

Ez a meghajtó a PCIe Gen 3 x16 slot teljes szélességét kihasználja.

 

 

Ahogy a képen is látni, ez egy dual-slot kártya négy nyomtatott áramköri lappal, de a kapacitástól függően ez változhat.

 

OCZ Chiron

Az OCZ a Chiron nevű, ez idáig ismeretlen termékét is bemutatta a kiállításon. Ezt a terméket úgy harangozták be, mint a 4U-s szerverekhez készült eddigi legsűrűbb SSD-t. A 3.5”-es meghajtó 4TB kapacitással bír, ami egy 4U magas szerver esetében összesen 96TB-t jelent. Az eszköz sűrűségét tekintve indokoltak a légnyílások, ezekkel segítve a chipek hűtését működés közben.

 

A Chiron egy Indilinx Everex vezérlőt használ, így 560MB/sec-re is képes, és valamivel több, mint 100.000 IOPS/sec a művelet-végrehajtási teljesítménye. Habár ennél a terméknél sem tudjuk még a pontos árat, a polcokon már 4-5 hónap múlva viszontláthatjuk.

 

OCZ Aeon DRAM Drive

 

Az OCZ egy másik termékével is sokkolt minket, ami nem más, mint az úgynevezett Aeon meghajtó. Az eszköz DRAM-ot használ NV memóriaként, és akár 64GB-os verzióban is elérhető. Az Aeon 140.000 4k IOPS és több, mint 500.000 512 byte IOPS teljesítménnyel bír. Ez a meghajtó SATA-III 6Gb/s interfészt használ, de még fejlesztési stádiumban van.

 

A képen látható egység a 32GB-os verzió, és a gyártási dátum helyén a múlt hét olvasható. Ezen kívül pár ismeretlen csatlakozó is megjelenik a kártya hátulján. Az Aeon meghajtó SATA-III 6Gb/s-os interfészt használ, és minden valószínűség szerint ki is fogja meríteni a SATA III-as alaplapok lehetőségeit.

Forrás: a legitreviews.com cikke alapján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük