OCZ Termékek

OCZ Vertex 460 SSD család

OCZ VERTEX 460 SATA-III 2.5″ SSD, Toshiba Toggle 19 nm MLC Flash

Termékkód:
VTX460-25SAT3-240G
VTX460-25SAT3-480G

A Vertex 460 a Vertex 450egyenesági leszármazottjának tekinthető. A csomagolás és az abban található tartozékok (3,5 colos beépítőkeret, csavarok, matrica) szinte teljesen megegyeznek az előd esetében látottakkal, így az új modell mellé az Acronis True Image legutolsó, 2013-as verziójának licence is jár.

A Vertex 460 az Indilinx Barefoot 3 egy modifikált az M10-es névre keresztelt vezérlőt használ, mely a működésben az eredeti M00-as képességeit kínálja, de optimalizált órajel-generátort kapott ami némi energiát is megtakarít. A Vertex 460-es ben a NAND chipek. Maga a vezérlő szokás szerint 8 csatornás és támogatja az AES 256 bites titkosítást, ami a Vertex 460 esetében aktív. A chip mellett kettő, cache szerepét betöltő Micron DRAM egység található. A DDR3-as chipek darabonként 256 MB kapacitásúak, így összesen 512 MB gyorsítótárról beszélhetünk.

A közvetlen előd Vertex 450-hez viszonyítva a legnagyobb változáson a NAND chipek mentek keresztül. A 450-es modell még 20 nanométeres, szinkron ONFI MLC Micron (pontosabban IMFT, azaz Intel-Micron) lapkákkal operált, amiktől a Vertex 460-ban megszabadult a vállalat. Minden bizonnyal a Toshiba felvásárlás okán, már itt is az új tulajdonos termékeivel találkozhatunk a 19 nm-es Toggle-Mode MLC chipek személyében.

Az OCZ Vertex 460-es SSD meghajtók elsősorban az átlagosnál keményebb igénybevételnél tudnak villantani, mint például a több órás folyamatos írás vagy a nagymértékű vegyes terhelés. A Vertex 460-es sorozat 2,5 colos formátummal 120GB, 240GB és 480GB változatokban készülnek. Az adattárolók egy 99,7 mm hosszú, 69,75 mm széles és 7 mm magas alumínium házat kaptak, tömegük pedig 117g körül van, így ezek az egységek is kiváló választásnak bizonyulhatnak olyan ultravékony noteszgépekhez, amelyekben 2,5 colos formátumú, 7 milliméter magas SSD meghajtó számára van hely, de akár a asztali- és munkaállomás platformokba is kerülhetnek a dobozban mellékelt adapter segítségéve. Az új SSD meghajtók természetesen SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott rendszerhez.

Mint már azt említettük a csomag tartalmazza még az Acronis True Image klónozó szoftver regisztrációs kulcsát, hogy könnyen és zökkenőmentesen lehessen átmozgatni adatokat a régi merevlemez-meghajtóról.

 

 • Bootolható meghajtó
 • Natív TRIM támogatás
 • Toshiba Toggle 19 nm MLC Flash
 • RAID támogatás
 • Rázkódási ellenállás: 1500G/0.5ms
 • Működési hőmérséklet: 0°C ~ 70°C
 • Környezeti hőmérséklet: 0°C ~ 55°C
 • Tárolási hőmérséklet: -45°C ~ 85°C
 • ECC (Error Correction Code)
 • 3,5″ adapter a csomag tartozéka
 • Acronis True Image szoftver regisztrációs kulcs

 

Támogatás

Fontos SSD megjegyzések:

Az SSD meghajtók nem igényelnek töredezettségmentesítést! Ez csökkentheti a meghajtó élettartamát.

A fogyasztók elérést tapasztalhatnak a névleges- és a tényleges kapacitás között, mivel a tárolási iparági szabvány a kapacitást decimális formátumban jeleníti meg. Ugyanakkor pl. a Windows operációs rendszer általában bináris formátumban számítja ki a kapacitást, így a hagyományos HDD-k és SSD-k esetében alacsonyabb kapacitás jelenik meg. Az SSD-knél a kapacitás bizonyos része az elhasználódás kiegyenlítéséért felelős algoritmus (un. “wear leveling”) részére fenntartott, amely minimális mértékben tovább csökkentheti a tényleges tárhelyet.

Az SSD meghajtók tényleges sebessége kissé eltérhet a névleges sebességtől, a telepített illesztőprogramok, Windows verzió, bios verzió és a fájl méretétől függően.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük