OCZ Termékek

OCZ Vertex 4 SATA-III 2.5″ SSD

2.5″ SSD meghajtó, SATA-III, MLC, Performance széria

Termékkód: VTX4-25SAT3-128G, VTX4-25SAT3-256G

A legendás OCZ Vertex SSD család negyedik generációs tagjaként a Vertex 4 ténylegesen a jelenleg elérhető maximumra emeli a tárolási teljesítményt és ezzel újradefiniálja a modern számítástechnika élményét. A Vertex 4 SSD az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően iparági szintű vezetővé válhat a fájl átviteli sebesség, valamint a kiváló rendszer reakció területén, miközben még tartósabb és még megbízhatóbb elődeinél. Jelentősen ergiatakarékosabb és csendesebb tárolási megoldást nyújt, mint a hagyományos merevlemezek, vagy az előző generációs SSD-k. Úgy tervezték, hogy teljes mértékben kihasználja a SATA-III interfész sebességét, a Vertex 4 az elérhető top termelékenységet ostromolja, maximális sebességet elérve a játékok és multimédiás alkalmazások esetében.

 

Főbb jellemzők:

max iops vertex 4 ssd Az iparág legmagasabb IOPS teljesítménye: akár 120.000 IOPS
Hihetetlen teljesítmény adatok a munkaállomás és HPC környezetben, több adatszálon.

max iops vertex 4 ssd Nincs tömörítéssel kapcsolatos teljesítmény korlát
Jobb teljesítmény a különböző adatfolyamok valós körülmények közötti “kompresszionálható”, illetve alig tömöríthető adatok esetén, mint például videók és multimédiás fájlok, titkosított adatok, vagy a már tömörített fájlok.

max iops vertex 4 ssd Indilinx Infused TMEverest 2 platform
Az élvonalbeli dual-ARM architektúra olyan teljesítménynövekedést tett lehetővé , ami semmilyen más vezérlővel eddig nem volt tapasztalható.

max iops vertex 4 ssd Gyors boot idő és ultra-alacsony késleltetés
Mindössze 9 másodperc alatti bootolás és az ipari szinten alacsony 0,04 olvasási és 0,02 írási késleltetés kiváló multitasking-ot tesz lehetővé fantasztikus teljesítményt nyújt.

max iops vertex 4 ssd Iparág vezető 5 éves garancia
Kizárólag egy valóban megbízható termék kaphat 5 év garanciát.

max iops vertex 4 ssd Ndurance 2.0 technológia
Speciális NAND Flash menedzsment programcsomag a tartósság és megbízhatóság növelése érdekében, hogy jelentősen kitolja a NAND élettartamát.

A külföldi tesztek eredménye alapján a meghajtó teljesítménye valóban az előző generációs Vertexek, illetve a konkurrens SSD-k fölé nőtt. A Vertex 4-es meghajtókba a vezérlőn kívül 25 nm-es gyártási techonológiával készült IMFT MLC chipek kerültek, a legnagyobb olvasási sebessége 535 MB/s, írás esetén pedig 475 MB/s érhető el. Az SSD-k 4 Kbájtos fájlok esetén olvasásnál legfeljebb 95K-s, írásnál pedig 85K-s IOPS értéket tudnak felmutatni.

A SATA-III 6Gb/s-os illesztővel készült 2.5″-os Vertex 4 meghajtók ideális elsődleges tárhelyként könnyedén integrálódnak nemcsak a laptopokba, notebook-okba, de akár a mai asztali- és munkaállomás platformokba is a dobozban mellékelt adapter segítségével.A Vertex 4 SSD-k 128GB, 256GB és 512GB változatokban készülnek.

 

  • Bootolható meghajtó
  • Natív TRIM támogatás
  • RAID támogatás
  • Rázkódási ellenállás: 1500g
  • Működési hőmérséklet: 0°C ~ 70°C
  • Környezeti hőmérséklet: 0°C ~ 55°C
  • Tárolási hőmérséklet: -45°C ~ 85°C
  • MTBF: 2.000.000 óra
  • 3,5″ adapter a csomag tartozéka

 

Támogatás

Fontos SSD megjegyzések:

Az SSD meghajtók nem igényelnek töredezettségmentesítést! Ez csökkentheti a meghajtó élettartamát.

A fogyasztók elérést tapasztalhatnak a névleges- és a tényleges kapacitás között, mivel a tárolási iparági szabvány a kapacitást decimális formátumban jeleníti meg. Ugyanakkor pl. a Windows operációs rendszer általában bináris formátumban számítja ki a kapacitást, így a hagyományos HDD-k és SSD-k esetében alacsonyabb kapacitás jelenik meg. Az SSD-knél a kapacitás bizonyos része az elhasználódás kiegyenlítéséért felelős algoritmus (un. “wear leveling”) részére fenntartott, amely minimális mértékben tovább csökkentheti a tényleges tárhelyet.

Az SSD meghajtók tényleges sebessége kissé eltérhet a névleges sebességtől, a telepített illesztőprogramok, Windows verzió, bios verzió és a fájl méretétől függően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük