OCZ Termékek

OCZ Vector SSD család

OCZ Vector SATA-III 2.5″ SSD, MLC, Performance széria

Termékkód:
VTR1-25SAT3-512G
VTR1-25SAT3-256G
VTR1-25SAT3-128G

Az OCZ Vector sorozata vadonatúj iparági vezető SSD tároló megoldás a high-end játékosok, CAD- és grafikus tervezők, munkaállomás-felhasználók számára. Ismerkedjen meg olyan IO teljesítménnyel, amelyről foggalma sem volt, hogy létezik.

Az OCZ Vector az iparág jelenlegi legnagyobb teljesítményű SSD-je. A névleges 100.000 IOPS véletlenszerű olvasási- és 95.000 IOPS írási sebesség elképesztő reagálóképességet és ezáltal jobb általános számítástechnikai- és munkaállomás élmény jelent, mint bármely más tárolási megoldás. Következetesen és konzisztensen nagyobb sebességet produkál, akár tömörített, akár tömörítetlen adatok mozgatásánál, mint bármely más SSD a piacon.

Felhasználóbarát: minden OCZ Vector SSD dobozában megtalálható a 3.5″ hüvelykes asztali adapter konzol, valamint az Acronis True Image klónozó szoftver regisztrációs kulcsa, hogy könnyen és zökkenőmentesen lehessen átmozgatni adatokat a régi merevlemez-meghajtóról.

Tartós minőség: A Vector tervezésnél minden szempont elé került a megbízhatóság, így mind a kontroller, mind pedig a meghajtó teljes egészének minőségére különös gondot fordítottak. A Vector az OCZ eddigi legszigorúbb hardver-és firmware validációs ciklusán van túl és napi átlag 20GB-os írási forgalomra tervezték, hogy ténylegesen hosszú távon is képes legyen kielégíteni a high-end munkaállomás rendszerek tároló igényeit. Az alapos tervezés és tesztelés okán az OCZ 5 év garanciát vállal a Vector sorozat összes modelljére.

A külföldi és hazai tesztek eredménye alapján a meghajtó teljesítménye valóban a Vertex 3 és Vertex 4, illetve a konkurrens SSD-k fölé nőtt. A Vector SSD meghajtókba a nyolccsatornás Indilinx Barefoot 3 vezérlő mellé 25 nm-es gyártási techonológiával készült szinkron IMFT MLC chipek kerültek, a meghajtó legnagyobb olvasási sebessége 550 MB/s, írás esetén pedig 530 MB/s érhető el. Az SSD-k 4 Kbájtos fájlok esetén olvasásnál legfeljebb 100K-s, írásnál pedig 95K-s IOPS értéket tudnak felmutatni.

A SATA-III 6Gb/s-os illesztővel készült 2.5″-os Vector SSD meghajtók ideális elsődleges tárhelyként könnyedén integrálódnak nemcsak a laptopokba, notebook-okba, de akár a mai asztali- és munkaállomás platformokba is a dobozban mellékelt adapter segítségével. A Vertex 4 SSD-k 128GB, 256GB és 512GB változatokban készülnek.

 

 • Bootolható meghajtó
 • Natív TRIM támogatás
 • NAND: 2Xnm Synchronous Multi-Level Cell (MLC)
 • RAID támogatás
 • Rázkódási ellenállás: 1500G/0.5ms
 • Működési hőmérséklet: 0°C ~ 70°C
 • Környezeti hőmérséklet: 0°C ~ 55°C
 • Tárolási hőmérséklet: -45°C ~ 85°C
 • MTBF: 1.300.000 óra
 • 3,5″ adapter a csomag tartozéka
 • Acronis True Image szoftver regisztrációs kulcs

 

Támogatás

Fontos SSD megjegyzések:

Az SSD meghajtók nem igényelnek töredezettségmentesítést! Ez csökkentheti a meghajtó élettartamát.

A fogyasztók elérést tapasztalhatnak a névleges- és a tényleges kapacitás között, mivel a tárolási iparági szabvány a kapacitást decimális formátumban jeleníti meg. Ugyanakkor pl. a Windows operációs rendszer általában bináris formátumban számítja ki a kapacitást, így a hagyományos HDD-k és SSD-k esetében alacsonyabb kapacitás jelenik meg. Az SSD-knél a kapacitás bizonyos része az elhasználódás kiegyenlítéséért felelős algoritmus (un. “wear leveling”) részére fenntartott, amely minimális mértékben tovább csökkentheti a tényleges tárhelyet.

Az SSD meghajtók tényleges sebessége kissé eltérhet a névleges sebességtől, a telepített illesztőprogramok, Windows verzió, bios verzió és a fájl méretétől függően.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük