OCZ Termékek

OCZ Vector 150 SSD család

OCZ Vector 150 SATA-III 2.5″ SSD, Toshiba 19 nm-es Toggle-Mode MLC, Performance széria, 5 év garancia

Termékkód:
VTR150-25SAT3-120G
VTR150-25SAT3-240G
VTR150-25SAT3-480G

A közelmúltban egy termékfrissítés keretein belül kiadták a Vector utódját, mely egyszerűen csak a Vector 150 nevet kapta. Az OCZ Vector 150-es sorozata vadonatúj iparági vezető SSD tároló megoldás a high-end játékosok, CAD- és grafikus tervezők, munkaállomás-felhasználók számára. Ismerkedjen meg olyan IO teljesítménnyel, amelyről foggalma sem volt, hogy létezik.

Az OCZ Vector az iparág jelenlegi legnagyobb teljesítményű SSD-je. A névleges 100.000 IOPS véletlenszerű olvasási- és 95.000 IOPS írási sebesség elképesztő reagálóképességet és ezáltal jobb általános számítástechnikai- és munkaállomás élmény jelent, mint bármely más tárolási megoldás. A Vector 150 SSD a Toshiba 19 nm-es Toggle-Mode MLC chipjeit használja és az egyéb fejlesztéseknek köszönhetően képes akár 5 éven át gond nélkül elviselni napi 50 GB írási mennyiséget, ami összesen 91 TB értéket jelent. Az SSD szíve továbbra is a már jól bevált Barefoot 3 nevű chip.

A külföldi és hazai tesztek eredménye alapján az OCZ Vector 150 SSD meghajtó teljesítménye valóban a Vertex 3 és Vertex 4, illetve a konkurrens SSD-k fölötti. A Vector 150 SSD meghajtókba a nyolccsatornás Indilinx Barefoot 3 vezérlő mellé Toshiba 19 nm-es Toggle-Mode MLC chipek kerültek, a meghajtó legnagyobb olvasási sebessége 550 MB/s, írás esetén pedig 530 MB/s érhető el. Az SSD-k 4 Kbájtos fájlok esetén olvasásnál legfeljebb 100K-s, írásnál pedig 95K-s IOPS értéket tudnak felmutatni.

Felhasználóbarát: A SATA-III 6Gb/s-os illesztővel készült 2.5″-os 7 mm vastag Vector 150 SSD meghajtók ideális elsődleges tárhelyként könnyedén integrálódnak nemcsak a laptopokba, notebook-okba, de akár a mai asztali- és munkaállomás platformokba is a dobozban mellékelt 3.5″ hüvelykes asztali adapter konzol, valamint az Acronis True Image klónozó szoftver regisztrációs kulcsa, hogy könnyen és zökkenőmentesen lehessen átmozgatni adatokat a régi merevlemez-meghajtóról. A Vector 150 SSD-k 120GB, 240GB és 480GB változatokban készülnek.

Tartós minőség: Az OCZ Vector 150 SSD a performance kategóriába tartozik, kiváló tartozéka lehet a szervereknek, munkaállomásoknak. A specifikációkból és az egyre több független teszteredményekből egyértelműen látszik, hogy az SSD nem az átlagfelhasználóknak lett szánva. Egyrészt az 5 éves garancia végéig kitartó, napi 50 GB-os írási mennyiség nagyon sok. Ezt csak az tudja kihasználni, aki nap mint nap több gigabájtnyi fájlt hoz létre vagy szerkeszt (pl.: videókat vág vagy készít). Ezen felül a meghajtó éppen az ilyen, amúgy egyáltalán nem hétköznapi helyzetekben mutat kiugró teljesítményt, ami minden bizonnyal az inkább a munkaállomásokra jellemző feladatokra optimalizált firmware-nek köszönhető.

 • Bootolható meghajtó
 • Natív TRIM támogatás
 • NAND: Toshiba Toggle 19 nm
 • RAID támogatás
 • Rázkódási ellenállás: 1500G/0.5ms
 • Működési hőmérséklet: 0°C ~ 70°C
 • Környezeti hőmérséklet: 0°C ~ 55°C
 • Tárolási hőmérséklet: -45°C ~ 85°C
 • MTBF: 1.300.000 óra
 • 3,5″ adapter a csomag tartozéka
 • Acronis True Image szoftver regisztrációs kulcs

 

Támogatás

Fontos SSD megjegyzések:

Az SSD meghajtók nem igényelnek töredezettségmentesítést! Ez csökkentheti a meghajtó élettartamát.

Az SSD meghajtók tényleges sebessége kissé eltérhet a névleges sebességtől, a telepített illesztőprogramok, Windows verzió, bios verzió és a fájl méretétől függően.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük