OCZ hírek

Az Indilinx Co. az OCZ-é lett

Az OCZ Technology hivatalosan bejelentette, hogy megvásárolja a dél-koreai Indilinx vállalatot. Ez utóbbi cég neve leginkább a Barefoot névre hallgató SSD vezérlőiről csenghet ismerősen. Az OCZ 2008 óta alkalmazza ezeket a vezérlőket és a további közös fejlesztések érdekében az teljes akvizíció mellett döntött.

San Jose, California – 2011 március 28– Az OCZ Technology Group vállalat – nagyteljesítményű SSD-k vezető fejlesztője, gyártója és forgalmazója – a mai napon bejelentette, hogy véghez vitte az Indilinx Co, Ltd – az SSD flash vezérlők félvezetőinek és programjainak legendás magánkézben lévő beszállítójának – felvásárlását. Az Indilinx SSD gyártók részére állítja elő fash vezérő családját a szerver, a beágyazott és ipari termék alszegmenst, valamint a laptop és PC piact felölelve.

Indilinx vezérlők 2008 decembere óta vannak beépítve bizonyos OCZ termékekbe, és jelenleg számos OCZ SSD, többek között a vállalati szintű Z-Drive R2 PCI-Express SSD széria hasznosítja. Az Indilinx részvény vásárlási megállapodás értelmében, az OCZ többek közt szert tett nagyjából 20 – kizárólagosan az Indilix falsh vezérlő üzleti tevékenységével kapcsolatos – szabadalomra és szabadalmi alkalmazásra. Nagyjából 45 Indilix alkalmazott csatlakozik majd az OCZ-hez, beleértve Bumsso Kim-et és Hyun Mo Chung-ot, az Indilinx társ alapítóit, akik egyenként az Indilix vezérigazgatójaként és müszaki igazgatójaként szolgálnak. Az OCZ folytatni szándékozik az Indilinx vezérlő félvezetők és program alapú megoldások beszállítását a jelenlegi Indilinx vásárlók részére, beleértve az összeszerelő üzemeket és a NAND flash gyártókat, amellett hogy, továbbra is beépíti az Indilinx vezérlőket OCZ SSD termékekbe.

Ryan Pettersen, az OCZ Technology Group vezérigazgatója a következőket mondta: “Az összeszerelő üzemek és saját termékeink részére való SSD vezérlő előállítás nagyobb lehetőséget nyújt számunkra a világszerte felmerülő SSD-k iránti igényből tőkét kovácsolni, és költség megtakarítást eredményez amely lehetővé teszi, hogy az SSD-k elérhetőbbek legyenek a potenciális vásárlók részére. Ez a felállás – a kevés saját vezérlő előállítással rendelkező SSD gyártók egyikeként – előnyös helyzetbe hozza az OCZ-t. A felvásárlás a vezérlő technológia közvetlen integrálásával elősegíti majd a mind az árbevétel mind a bruttó árrés növlését, és fontos támogatást nyújt a jelenlegi vállalati és összeszerelési lehetőségeinkhez.” Az Indilinx-el együtt az OCZ 300-330 millió USD nagyságrendű árbevételre számít a költségvetési év végére (2012 február 28), amely mintegy 60-75%-os növekedés a becsült 2011-es 189 millió USD árbevételhez képest . A felvásárlás eredményeképpen az OCZ a bruttó árrésének 2-4%-os növekedésére számít a 12 hónapos zárás végére. A bruttó árrés növekedés a vezérlő termékek megnövekedett eladása (melyek bruttó árrése átlagosan 50-60% között van) és a az Indilinx vezérlők OCZ temékekben való szélesebb körű alkalmazása révén várható a felvásárlás utáni 12 hónapban. Az Indilinx felvásárlás várhatóan 2012 év vége felé vállik jövedelmezővé.

A 2011 március 7.-i sajtó közlemény alapján, az OCZ a 2011-es költségvetési év negyedik negyedévére nagyjából 64 milliós USD árbevételről tervez számot adni, amely közel 100%-os növekedés 2010 negyedik negyedévéhez képest. Az előzetes számviteli működtetési veszteség az 1.6-1.9 millió USD tartományban várható a 2011-es költségvetési év negyedik negyedére, azonban egyes nem készpénzes költségeket végső felülvizsgálatnak kell alávetni. Az előzetes nem számviteli működtetési bevétel várhatóan 0,3-0,5 millió USD lesz a 2011-es költségvetési év negyedik negyedévére. Így a negyedik negyedévben 1.5M USD – a memória termékek befejezésének köszönhető – működtetési veszteséget leszámítva, az előzetes nem számviteli működtetési bevétel az 1.7-2.0 millió USD tartományba várható. Az OCZ negyedik negyedévi eredményére vonatkozó tudósítás és a 2012-es költségvetési évről való további tájékoztatás akkor lesz kiadva, amikor az OCZ negyedik negyedéves és a 2011-es költségvetési év pénzügyi eredményeiről beszámol, várhatóan 2011 április második felében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük